Skötselråd ullprodukter A-K Wiberg

Skötsel av accessoarer och plagg i färgade skinn: Fräscha upp plagget genom att vädra det ute, gärna när det är lite fuktigt i luften. Då drar mockan ihop sig, luggen och locken reser sig upp. Mockaytan borstas lätt upp med mjuk borste eller handflatan. Mössor; vänd ut-och-in på och vädra ute, så blir ullen ren och fräsch igen.

Mockaytan är hydraformalidbehandlad mot väta, sprayas med mocka och textilspray ett par gånger om året beroende på hur ofta det används. Det skyddar extra mot väta och smuts, regn eller snö. Torkas luftigt i normal rums-temperatur, prickar som kan bli efter torkning försvinner då man borstar plagget med handen. Får man fläckar på mockaytan så låt det torka och pilla sedan bort det. Fett dras in i skinnet. Fettfläckar behandlas annars så fort som möjligt: Strö på rikligt med potatismjöl och låt det får suga upp fettfläcken under minst ett par timmar. Borsta bort och spraya med mocka-spray. Vätska på plagget skakas av snabbt.

Häng alltid plagget på galge. Låt det hänga så luftigt som möjligt. Det kan bli bestående veck om pälsskinnet pressas ihop under en längre tid. Tänk på att ej hänga ett pälsplagg intill ett element el dylik. Det vaxade plagget återinfettas efter ett par års användning eller om man tycker det känns torrt på ytan. Använd ofärgat läderfett, t.ex Skinnfix. Tänk på att plagget då mörknar något.

Sommarförvaring: häng plagget i bostadens svalaste utrymme, gärna i klädpåse av tyg. Naturmaterial vill andas.

Har du frågor om hur du ska behandla ditt ullplagg eller är nyfiken på hur du kan beställa enligt mått. 

Kontakt 

Showroom & Ateljé: A-K Wiberg

Andra Långgatan 8BS-413 03 GÖTEBORG

+46 (0)31 14 91 09, +46 (0)730 29 27 66

Butik: A-K Wiberg

S:ta Katarinagatan 2S-621 56 VISBY

+46 (0)730 29 27 66